Ben Schwietert

Ben & Ben Schwietert

Je hart achterna. Of je nou de beste schaker wilt zijn of de snelste zwemmer. Ik kan je alleen maar aanmoedigen. Want als jij slimme keuzes maakt, kun je de hele wereld aan.

Een tijdje terug kreeg ik een mailtje van Ben Schwietert. Ben wie? Hoor ik je denken… Misschien heb je zijn naam wel een keer voorbij zien komen als ‘de grote onbekende van de estafette zwemploeg’. Onlangs won hij samen met de gemixte estafette ploeg namelijk een mooie gouden plak op de EK zwemmen. Waarschijnlijker is het dat je geen idee hebt over wie ik het heb. Daarom ga ik hem even kort aan je voorstellen.

Ben is geboren in Nijmegen. Hij woonde de afgelopen 19 jaar samen met zijn ouders en twee zusjes in Shanghai, Boedapest, Moskou, en sinds kort weer in Nederland. Vanaf kleins af aan is hij al sportief. Tennis, voetbal, basketbal, zwemmen, hij heeft het allemaal gedaan. Al snel kwam hij erachter dat hij zwemmen fantastisch vond. En dus ging hij daarmee verder. Maar wat als een onschuldige hobby begon, werd al gauw meer. Inmiddels is hij ruim tien keer per week in het zwembad te vinden. Zijn grote droom? Schitteren op de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

Het maximale uit jezelf halen

Maar zwemmen is niet het enige waar Ben zijn hart sneller van gaat kloppen. Naast zwemmen heeft Ben nog een ander doel: het afronden van zijn studie Econometrie aan de VU in Amsterdam. Er is tenslotte ook nog een leven na al dat zwemmen. Of hoe Ben het zelf uitlegt: “Ik vind zwemmen het leukste, maar studeren het belangrijkste”.

En juist dit is hetgene wat mij zo fascineert. Ben wil het maximale uit zichzelf halen. Hij gaat vol voor zijn doel, ook al houdt dat in dat hij veel keuzes moet maken. De een makkelijk. De ander lastig. Hij stelt ambities. En wil zichzelf altijd verbeteren.

Ben & Ben

Ik vind het mooi om te zien hoe Ben zijn dromen nastreeft. Hoe hij zijn passie volgt die het diepst in zijn hart zit. Waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Het talent ontplooien waar hij de meeste energie uit haalt. Elke dag weer. Hij laat zich door niks en niemand tegenhouden, en gaat recht op zijn doel af. Toen Ben mij mailde en vroeg of ik hem hier het komende jaar bij wil helpen zei ik dan ook meteen ja. Want hoe mooi is het als ik kan bijdragen aan deze jongensdroom en hem kan helpen het maximale uit zichzelf te halen.

Daarom ga ik Ben het komende jaar volgen, keihard aanmoedigen én mijn steentje bijdragen in zijn voorbereidingen naar Tokio in 2020, zodat hij het maximale uit zichzelf kan halen. De eerste twee mijlpalen in deze rit zijn al behaald: hij mag door voor zijn propedeuse bij zijn studie Econometrie én hij heeft zich – misschien zelfs wat onverwacht – geplaatst als vijfde zwemmer (estafette 4×200 vrij) voor de Olympische Spelen in Rio komende zomer! Ik ben nu al apetrots.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan het filmpje hieronder waarin Ben zichzelf even voorstelt. Ik ben in ieder geval fan van Ben.

De groeten van Ben

Bron: https://www.ben.nl/blog/ben-ben-schwietert

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *