Estafettezwemmers ‘sprakeloos’ na historisch goud op EK

De Nederlandse estafettezwemmers waren na de winst op de 4×200 meter vrije slag bijzonder blij met de historische gouden EK-plak.

“Dit is een heel mooie stap richting Rio”, concludeerde Sebastiaan Verschuren, die zaterdag zijn derde gouden medaille veroverde in Londen. “Een paar jaar geleden hebben wij samen met de KNZB van dit onderdeel een project gemaakt.”

“Nu blijken we met elkaar iets moois te hebben neergezet. We zijn een stelletje vrienden, die het leuk vinden om dit gezamenlijk te doen. Het is heel tof dat we hier nu goud hebben gewonnen.”

Zijn teamgenoot Kyle Stolk kon het nauwelijks bevatten dat hij de Europese titel had veroverd. “Ik ben eigenlijk nog een beetje sprakeloos. Als je met een team goud wint, geeft dat een heel ander gevoel dan als je dat individueel doet.”

Stolk besefte echter dat het winnende kwartet en hij nog niet zeker zijn van olympische deelname. “Ik moet er natuurlijk nog wel voor zorgen dat ik in het team blijf”, verwees hij naar Ben Schwietert en Joost Reijns, die zaterdagochtend namens Oranje in de serie in actie kwamen.

Voor Oranje betekende het de eerste Europese titel ooit op de 4×200 meter vrije slag.

Bron: http://www.nu.nl/sport-overig/4265518/estafettezwemmers-sprakeloos-historisch-goud-ek.html

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *