Veel jeugdtalenten in selectie voor WK Windsor

Na het ONK korte baan in Hoofddorp afgelopen weekend maakte technisch directeur Andre Cats vandaag de definitieve selectie voor het WK korte baan zwemmen in Windsor (Canada) bekend. Naast ervaren zwemmers kwalificeren ook een groot aantal jongere zwemmers zich voor het WK. Het WK is van 6 t/m 11 december 2016.

Het nationale kampioenschap korte baan in Sportcomplex Koning Willem-Alexander afgelopen weekend was de laatste mogelijkheid voor zwemmers om zich te kwalificeren voor de WK korte baan in Canada. Een aantal zwemsters had zich al gekwalificeerd via het EK in Netanya eind 2015. Tevens had Jesse Puts de limiet behaald tijdens een korte baan wedstrijd in Aken.
In Hoofddorp liet de jeugd zich zien en zwommen Kim Busch, Marrit Steenbergen, Kyle Stolk en Nyls Korstanje de OTT tijd, de limiet voor sporters geboren in/na 1996 (mannen) en 1998 (vrouwen). “Het is geweldig te zien dat de jeugd zich zo heeft ontwikkeld. We gaan met een sterk team naar Windsor, een mooie mix van ervaren zwemmers en debutanten. We hebben zeker kans op finaleplaatsen en medailles”, aldus Andre Cats.

Cats maakte vandaag de selectie voor de WK korte baan bekend. De definitieve inschrijving per afstand en de samenstelling van de estafettes wordt nader ingevuld.
De volgende zwemmers gaan mee naar Windsor (in alfabetische volgorde, incl. behaalde limieten):

Vrouwen
Kim Busch (50vrij, 100 vlinder)
Ranomi Kromowidjojo (50vrij, 100vrij)
Maud van der Meer (estafette)
Robin Neumann (estafette)
Sharon van Rouwendaal (400vrij, 800vrij)
Marrit Steenbergen (100vrij, 200vrij, 100wissel)
Kira Toussaint (100rug)
Tamara van Vliet (estafette)
Maaike de Waard (50rug, 50vlinder)

Mannen
Maarten Brzoskowski (estafette)
Dion Dreesens (estafette)
Nyls Korstanje (50vrij, 100vrij)
Jesse Puts (50vrij)
Ben Schwietert (estafette)
Kyle Stolk (100vrij, 200vrij, 100wissel, 200wissel)

De begeleidende staf bestaat uit Marcel Wouda (coach), Mark Faber (coach), Elsbeth van Dorssen (arts), Patrick Martens (fysiotherapeut) en Sander Ganzevles (race analist).

Meer info over het programma via www.finawindsor2016.com

Bron: https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000036648/veel_jeugdtalenten_in_selectie_voor_wk_windsor/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *